Понеделник, 19 Авг 2024
    
Бургас

Бургас домакинства конгреса на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

  19.08.2024 17:27  
Бургас домакинства конгреса на Българския съюз по балнеология и  СПА туризъм

 

 

На 9 и 10 септември 2024 г. град Бургас ще бъде домакин на Единадесетия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА). Събитието, което ще се проведе под патронажа на президента на Република България Румен Радев, подчертава стратегическото значение на здравния туризъм за икономическото и социалното развитие на страната.

Организиран в партньорство с Министерство на туризма и с подкрепата на Община Бургас, конгресът ще обедини под мотото „Устойчиво развитие на здравния туризъм в България – възможности и предизвикателства“ водещи специалисти, експерти и представители на институции от България и Европа. Те ще обменят опит и идеи в областта на балнеологията, Медикъл/СПА и СПА туризма. Събитието ще се проведе в Гранд хотел и СПА „Приморец“.

Единадесетият годишен конгрес на Български съюз по балнеология и СПА туризъм се утвърди като най-значимото събитие за сектора на здравния туризъм в България. Той не само предоставя платформа за обсъждане на ключови въпроси, свързани с развитието на този перспективен отрасъл, но и създава възможности за установяване на нови партньорства и сътрудничества в сектора.

 

Сред основните теми на конгреса ще бъдат:

* Проблеми при привличане на туристи и квалифицирани кадри от трети страни, за да се потърси решение на казуси, възпрепятстващи посещението в България на туристи от трети страни, както и наемането на работна ръка.

* Иновации и устойчивост в Медикъл/СПА и СПА бизнеса, включително нови технологии в Медикъл/СПА и СПА центровете и дигитални решения за подобряване на клиентското изживяване.

* Стратегии за маркетинг и PR, които да позиционират България като водеща дестинация за здравен туризъм на международните пазари.

* Таласотерапията като здравословен начин на живот, образование и медицина, с фокус върху уникалните ресурси на Българското Черноморие.

Официалното откриване на конгреса ще се състои на 9 септември и се очаква да бъде в присъствието на Евтим Милошев – министър на туризма, Димитър Николов – кмет на община Бургас и други гости.