Вторник, 20 Авг 2024
    
Бизнес

Важна стъпка за привличането на туристи от Германия към Българското Черноморие

  20.08.2024 14:11  
Важна стъпка за привличането на туристи от Германия към Българското Черноморие

 

 

Подписан е договорът за тригодишно сътрудничество между SunExpress, съвместно дружество на Lufthansa и Turkish Airlines, и Electra Airways за полетна програма между Германия и България.

С 32 полетни връзки седмично от седем германски летища (Кьолн, Дюселдорф, Франкфурт/Майн, Хановер, Лайпциг, Мюнхен и Щутгарт), програмата значително ще подобри свързаността на летищата в Бургас и Варна, част от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Това сериозно ще увеличи потока от немски туристи към Българското Черноморие.

По време на най-значимото туристическо изложение в света ITB-Berlin, провело се по-рано през годината, за първи път бе анонсирано партньорството с фокус върху летните месеци през 2025, 2026 и 2027 г. Полетите ще бъдат осъществявани от Electra Airways, а търговското планиране, продажби, дистрибуция и маркетинг ще се осъществяват от SunExpress. Първоначално полетите ще могат да се резервират чрез реномирани туроператори и туристически агенции. Скоро ще последва опция за резервация  на места и чрез уебсайта на SunExpress. Първият полет е планиран за края на май догодина.

През първата година - 2025 г., два самолета Airbus A320 ще извършват полетите, като единият ще бъде базиран на Летище Бургас, а другият на Летище Варна. През 2026 г. броят им ще бъде удвоен до четири базирани самолета и допълнително увеличен до общо седем самолета през 2027 г., в зависимост от търсенето. Това е важна стъпка към възстановяването и ръста на туристическия поток от Германия към България. SunExpress има доказан опит в успешното развитие на потенциала на туристически дестинации, както за Турската Ривиера, така и като партньор на Air Cairo за египетския пазар.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД от самото начало активно подкрепя това партньорство, което е поредно доказателство за активностите на компанията, част от които бе и реализирането на мащабното събитие „Erlebe Bulgarien/Изживей България“, което събра в България над 100 от най-влиятелните представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария в началото на лятото.

„Имаме удоволствието да представим нашия успешен модел на партньорство и в България с Electra Airways“, заяви Уилкен Белман, ръководител на мрежовото планиране в SunExpress. „В предстоящия период възнамеряваме да разширим още повече този модел на партньорство, като добавим повече партньорски авиокомпании и дестинации. Изборът на дестинации ще бъде тясно съобразен с изискванията на нашите търговски партньори.“

Стефан Трифонов, главен изпълнителен директор на Electra Airways, отбеляза: „Развълнувани сме да си сътрудничим със SunExpress, обединявайки техния богат търговски опит с нашите надеждни оперативни възможности. Това партньорство не само ще повиши изживяването при пътуване за германските туристи, но и значително ще даде тласък на българската туристическа индустрия.“

„Убедени сме, че този проект на SunExpress и Electra Airways ще бъде успешен: търговската сила на SunExpress и качественият подход на Electra Airways са много силна комбинация! Печеливши ще бъдат туристите от Германия и туристическият сектор в България!“, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – д-р Франк Кванте.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, съвместно със своите партньори от страната и чужбина, продължава да работи за популяризирането на България като атрактивна туристическа дестинация.