Вторник, 20 Авг 2024
    
Мнения

Пеевски гневен: Радев прегази Конституцията

  20.08.2024 15:07  
Пеевски гневен: Радев прегази Конституцията

 

Къде са 30-те милиона, които деребеите откраднаха от ББР, пита лидерът на ДПС

Конституцията беше прегазена. Това заяви лидерът на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента. Попитан какъв е изходът от създалата се криза той заяви: "Тези въпроси са към друг човек, който доведе до тази ситуация - мистър "Кеш".

Автентично можете да попитате лицето Кирил Петков, че той е довел Калин Стоянов. Той е лежал в една кола заедно с него и Петър Петров. Като сандвич. Киро е бил по средата. Не знам какво положение е бил, колеги, какво са правили, ще питате тях", каза още Пеевски.

"Смятам, че този министър си върши работата изключително професионално. Миналите избори бяха проведени много добре. Всички международни организации нямаха коментари. Днес попитах Петков в какво обвиняваш Стоянов.

Аз винаги съм подкрепял достойните полицаи. Обявявам днес. Ако бъде уволнен по най-несправедливия начин заради лъжи измислици на бандата на кешовете, лично аз ще го поканя да бъде водач на листа в моята партия", отсече той. 

"Виждам, че този човек се ползва с доверието на българските полицаи. Безкрайно много уважавам българските полицаи и винаги ще ги подкрепям.

Президентът вчера не трябваше да нарушава Конституцията. Той безвъзвратно я наруши, българският политически елит не реагира и отправи България направо в Москва. Никой не се противи на този човек, който наруши Конституцията.

Г-н Борисов гласува ли тази Конституция. Беше ли нарушена вчера? Беше. Има ли изказване на тази тема на някой политически лидер? Не", каза още Пеевски. 

"Нещата в Росенец са нелегитимни, няма кворум. Аз знам колко души ще отидат, защото знам кои са деребеите. Другите хора, нормалните в ДПС, подкрепят мен и те няма да отидат. Там ще се случи една голяма измама, която винаги ще бъде оспорена от мен.

Почетният председател си има своите права, той няма такива. В мига, в който те се опитаха да откраднат марката на ДПС, те изгубиха своята легитимност.

Това е пиар ход, който създава впечатление, че има някакво доверие. Трябва да питате къде са 30-те милиона, които откраднаха от ББР", посочи още Пеевски.