Вторник, 20 Авг 2024
    
Бургас Крими

Съдът остави в ареста Валентин, обвинен за убийството в Борисовата градина

  20.08.2024 16:33  
Съдът остави в ареста Валентин, обвинен за убийството в Борисовата градина

 

Дона МИТЕВА

Валентин Иванов от Хасково, който в събота наръга и уби при свада 37-годишният бургазлия Иван Ковачев е с психични проблеми. Не помни нищо за скандала в Борисовата градинка.

Окръжна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката му бе наложена от Окръжен съд - Бургас, за такова престъпление може да продължи до осем месеца. Възможна е и преквалификация на обвинението,  защото се очаква заключението на съдебномедицинската експертиза. В съдебната зала Валентин е казал, че не е виновен.

Адвокатът му Пламен Генов каза, че   Валентин е с психични проблеми и много пъти е бягал от психиатрията в Хасково, а за това по какъв повод се намира в Бургас отговорът му бе: „Той не знае“.

Генов обясни, че ако се напише името на подопечния му ще излязат публикации в Хасково, които свидетелстват за проблемите му.

Адвокат Генов отказа да обясни дали е имало спор между клиента му и брутално наръгания  Иван Ковачев от Бургас.

Зам.окръжен прокурор Светослав Маринчев коментира, че няма категорични данни, че Валентин страда от такова психично заболяване, което да го прави невменяем.

Ако бъде признат за виновен Валентин Иванов, го грози затвор от 10 до 20 години.

В събота рано сутринта бе получено съобщение за това, че в Борисовата градина срещу ул. “Александър Стамболийски” 50 в Бургас е възникнал скандал, прераснал в сбиване  между двама мъже. Единият е намушкан с нож и е починал.

Задържан е извършителя на деянието 26 годишният Валентин Иванов, който е криминално проявен. Той е направил пълни самопризнания. Ножът, с който е извършено намушкването, е намерен и иззет.