Вторник, 20 Авг 2024
    
Общество

Фотосесията с Доган пропадна

  20.08.2024 18:54  
Фотосесията с Доган пропадна

Тежък провал претърпяха отцепниците от ДПС. Мечтата от тях "победна" фотосесия с почетния председател на "Росенец" пропадна с гръм и трясък. 

Свиканото от Доган заседание на ЦОБ на ДПС, което уж трябваше да вземе фундаментални решения за изборите, не събра кворум. Доган и верните му Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай установиха, че не разполагат с подкрепа, която да им осигури вземането на каквито и да било решения. 

Поради това повече от два часа след краха за злополучното заседание нито се появиха снимки с Доган по шорти, нито някой от отцепниците съобщи какво да си говорили в летните сараи на Почетния.

За да бъде легитимно заседанието на ЦОБ на ДПС в него трябва да участват 16 плюс 1 от 24-мата членове на бюрото. Но отзовалите се на командата за сбор в "Росенец" били по-малко от 16 - около десетима. Появиха се информации, че някои от членовете на ЦОБ щели да се включат онлайн, но ясно и това не е било достатъчно. 

"Знам кои ще отидат днес в сараите, кворум няма да има. Готвят фалшификации. Там ще има една голяма измама, която ще бъде винаги оспорена от мен", посочи по-рано днес лидерът на ДПС Делян Пеевски.

И отсече: "Този орган днес (ЦОБ) нищо не може да реши, това са пиар ходове, да се създава впечатление, че има нещо. Нека попитат почетния председател (д-р Ахмед Доган) къде са 30-те милиона, които открадна от ББР, и като чуем отговора, ще продължим".

"В мига, в който почетният председател и сегашният друг председател на ДПС се опитаха да откраднат марката на ДПС, те загубиха своята стойност съгласно устава, защото са нелегитимни и двамата", каза още Пеевски. 

Както се очакваше, в заседанието в летните сараи в "Росенец" се включиха само хората от групата на Аталай и Чакъров.

Както по-рано вече съобщихме над 100 авторитетни етнически турци са отхвърлили в последните дни поканата на водачите на доганистите, начело с Чакъров и Аталай, за среща с почетния председател. В списъка, направен от така нар. „деребеи“, били включени общественици, бизнесмени, популярни в професиите си представители на етноса, а така също и бивши депесари и репресирани от тоталитарния режим етнически турци, разкри пред "24 Родопи" един от поканените да бъде гост на летния „сарай“ в Росенец.

„Попитах: „Доган ли ме кани или вие ще ме водите да се снимам за спомен с него?“. Отговорът беше: „Имаме нужда от такива като теб!“.

„Кои сте вие, за какво се борите? Доган с вас ли е, над вас ли е, или го използвате? Защо половината от партийния актив не ви подкрепя, защо Турция категорично не ви подкрепя, а знаете ли, че и половината от избирателите се чувстват сякаш са освободени след 30-ина години на подчинение, чувстват се свободни от репресиите на местните феодали!?“, сподели отказалият поканата „Нека те срещна с Доган“.