Четвъртък, 22 Авг 2024
    
Спорт

ММА турнирът BRAVE 86 ще предложи зрелищни двубои в Бургас

  22.08.2024 16:06  
ММА турнирът BRAVE 86 ще предложи зрелищни двубои в Бургас

Историческо домакинство предстои за Бургас. На 24 август, в зала „Арена Бургас“ ще се проведе турнирът по смесени бойни изкуства BRAVE 86. Днес в заседателната зала на Община Бургас се проведе встъпителна пресконференция преди събитието, което ще събере хиляди зрители и немалък брой звезди от спорта и други сфери. Новият ни олимпийски шампион Семьон Новиков ще присъства. Очакват се евентуално и Карлос Насар и Магомед Рамазанов.

На брифинга присъстваха Мохамед Шахид - президент на BRAVE и съветник на президента на Олимпийския комитет на Бахрейн, кметът Димитър Николов, Елена Танева от организационния комитет, мениджърът Теодор Карастоянов, както и повечето състезатели от основната файт карта.

„Чувстваме се като у дома, толкова гостоприемно ни посрещнаха в Бургас. Очаква ни едно фантастично събитие, предвид качествата на бойците, които ще видим в клетката! Благодаря на кмета Николов за оказаната подкрепа!“, каза Мохамед Шахид.

Кметът Димитър Николов бе категоричен, че мястото на бойните спортове е в залата, а не на улицата.

„Именно затова са изключително важни големите организации и турнири, които дават възможност за изява на хората, които ги обичат и практикуват. Благодаря на една от най-влиятелните сред тях – Brave Combat Federation – че избра Бургас за своето първо стъпване в България. Благодаря и на господин Мохамед Шахид за добрата комуникация помежду ни и специалното му отношение към нашия град. Стискам палци на българските файтъри да се представят добре тук, да се изкачат в ранглистите и да заслужат участие в следващи престижни изяви! Вярвам, че и други спортни събития с този мащаб ни предстои да видим в Бургас, защото постоянно се доказваме като добри домакини“, поясни той.

Началото на турнира в събота е от 19:00 часа, когато започват предварителните мачове, които са пет на брой. Основните срещи са от 21:00 часа и са седем. Организаторите посочиха, че в никакъв случай предварителните срещи ще са по-малко интересни от главните двубои на вечерта. Бойците, които ще влязат в клетката са от 8 държави, а срещите се гледат по цял свят.

Официалното теглене на всички участници е утре от 9:00 часа в хотел „Авеню“.

Главната среща на вечерта ще е между ММА ветеранът Атанас Джамбазов (25-5) и Мохамед Саид Маалем (12-6). Джамбазов е един от ветераните в българския ММА, но от години живее и тренира в Лас Вегас в залата Xtreme Couture, където помага в подготовката на UFC бойци като Франсис Нгану, Александър Волков, както и на българина Благой Иванов "Багата". Съперниците говориха с респект за себе си и споделиха, че са добре подготвени и без контузии.

В подглавното събитие един срещу друг се изправят българският топ боец Живко Стоименов (14-6) и французинът Алекс Лохор (24-10). Нашенецът е в серия от две поредни победи в ММА и двете с нокаут. Лохор вече има една победа в BRAVE преди два месеца, която завърши с нокаут още в първия рунд.

Останалите български състезатели, които ще участват в BRAVE 86 са Павел Владев – Върколакът, който ще излезе срещу германеца Кристиян Мах; Антонио Бушев в двубой с двойника и спаринг партньор на Хамзат Чимаев – Хамзат Мааев; Антон Янчев срещу Патрик Крзак; Руси Минев се изправя срещу Христос Циримкос и Делян Георгиев срещу Байсангур Макаев.