Неделя, 25 Авг 2024
    
Поморие

Над 30 работилници събира Фестивал на занаятите в Поморие

  23.08.2024 11:57  
Над 30 работилници събира Фестивал на занаятите в Поморие

 

Фестивал на занаятите – Поморие 2024 ще се проведе в рамките на три дни в центъра на Поморие  – от 6 до 8 септември. Жителите и гостите на града ще се срещнат с автентични майстори от цялата страна – килимари, грънчари, кожар, ножар, ювелири, лютиери. Ще бъдат пресъздадени различни обичаи, ще бъдат изложени различни обредни питки, които нашите баби са месили по различните празници.

За най-малките ще има безплатни занаятчийски работилници в специално обособения етнографски кът – „Дюкянът“. Над 30 автори и занаятчии от цялата страна ще покажат своите изделия и умения. Подрастващите ще могат да се докоснат до магията на грънчарското колело, да видят различните видове станове, да правят кукерски маски с автентични кожи, да плетат на две куки и други.

Официалната програма ще започне в петък /06.09.2024 г./ в 19.00 часа с фолклорен концерт, посветен на Съединението. В неделя по централната улица ще се проведе грандиозно фолклорно шествие.

В събота най-малките ще се докоснат до игрите на нашите баби и дядовци. Всички желаещи могат да се включат в състезателната надпревара.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Старши комисар Емил Павлов: Личният ми избор е да съм полицай, не бих приел да стана министър
  25.08.2024 13:44      

С мен не са водени разговори на тази тема и не бих приел такова предложение. Това е моят личен из