Неделя, 25 Авг 2024
    
Бургас

Здравният министър провери строежа на Детската болница

  23.08.2024 17:07  
Здравният министър провери строежа на Детската болница

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева се включи днес в оперативката на екипа, ангажиран с изграждането на детската болница в Бургас.

Тя заяви удовлетвореност от напредъка на строителството и съпътстващите дейности по този значим за целия Югоизточен регион проект.

Вече е залята плочата на първия етаж на сградата, в момента се работи по втория етаж. Планът е на всеки 20 дни да се излива следващата плоча на съответния етаж, така че до средата на следващата година сградата да е готова. Изгражда се и етажния паркинг в съседство.

Екипът работи по спецификациите и доставките на високотехнологичното оборудване, както и по програмата за привличане на висококвалифицирани кадри. За наша радост, интересът от специалисти е факт!

Министър Кондева пристигна днес в Бургас, за да ускори процеса по изграждането на така очаквания от всички ни Кръвен център. Вече има назначен временно изпълняващ директор, до края на годината ще бъдат назначени още 9 специалисти, а през следващата още 50. Строителството ще започне в най- кратки срокове, ме увериха от министерството.

Проектът за Кръвен център е изготвен от Община Бургас, а ще се осъществява под контрола на Министерството на здравеопазването.

Новият кръвен център ще се намира до УМБАЛ Бургас, детската болница “Света Анастасия” и одобрената от Министерството на транспорта хеликоптерна площадка в същата зона.

С д-р Кондева разговаряхме и за подкрепа за бъдещия факултет по фармация. Документите за акредитацията му вече са подадени и се надявам през следващата учебна година да се поздравим с първия прием на студенти в Бургас.

Не липсват предизвикателства, но напредваме стъпка по стъпка. Благодаря на държавата и на всички институции за подкрепата! Политическата обстановка е несигурна, но е факт, че когато се касае за толкова значими за хората проекти, намирам нужната подкрепа!