Неделя, 25 Авг 2024
    
Бургас

Вижте какво време ни очаква днес

  24.08.2024 08:22  
Вижте какво време ни очаква днес

 

Внимание, високи температури! Това предупреждение отправят синоптиците на Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За 24 август (събота) е издадено предупреждение за "потенциално опасно време" - жълт код, който важи за 18 области от страната.

Жълт код за "високи температури" е обявен за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Кърджали.

В събота ще преобладава слънчево време. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са между 32° и 37°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

 

 


Любопитно
Общество
Бургас
Бургас
Бургас Общество