Неделя, 25 Авг 2024
    
Бургас Средец

Огромен пожар в Средецко е локализиран, огънят стигна до дворове на къщи

  25.08.2024 13:05  
Огромен пожар в Средецко е локализиран, огънят стигна до дворове на къщи

Георги РУСИНОВ

 

Огромен пожар в Община Средец е бил локализиран. Това заяви пред медии директорът на РДПБЗН-Бургас комисар Николай Николаев. Горели са сухи треви и храсти в района между селата Сливово и Вълчаново. Силният вятър е спомогнал огънят да се разрасне изключително бързо и да обхване голямата площ от 8 000 декара.

„Първият екип, който пристига на мястото е от Районната служба в Средец и поисква допълнителна помощ. На място са изпратени общо 8 екипа на пожарната. В последствие още два – служителите на ДГС с два автомобила за гасене. Включиха се още две водоноски на общината, кметове, горски служители и други“, коментира комисар Николаев.

Пожарът все още не е загасен и предвид голямата територия и силния вятър е възможно днес да се появяват отделни огнища. Пряка опасност за селата няма. Такава е имало вчера, когато пожарът е стигнал до дворовете на първите къщи в Сливово и кариерата.

„В момента на място има пет екипа на пожарната. Трудно става водоснабдяването, тъй като в селата няма вода. Налага се да водоснабдяваме от язовир в близост“, каза още директорът на РДПБЗН-Бургас.

Определено Община Средец се оказва най-пожароопасна това лято, отчете той, тъй като това е четвъртият голям пожар там и най-големият в областта.