Понеделник, 26 Авг 2024
    
Крими

От Слънчев бряг до къмпинг „Градина“: Отнеха 5 коли на пияни и дрогирани шофьори

  26.08.2024 10:43  
От Слънчев бряг до къмпинг „Градина“: Отнеха 5 коли на пияни и дрогирани шофьори

Шофьори масово карат автомобили след употреба на алкохол, кокаин и амфетамин. Поредните пет случая на дрогирани и пияни водачи бяха установени в рамките на часове по българското Южно Черноморие. Полицията е отнела автомобилите на всички установени нарушители.

От областната дирекция на полицията в Бургас съобщиха, че около 9.00 часа в неделя, 25 август, в района до база „Перота“ в Слънчев бряг е самокатастрофирал автомобил, управляван от 34-годишен мъж от старозагорското село Шейново. Мъжът не е получил сериозни наранявания, но е констатирано, че той шофира след употреба на кокаин. Задържан е със заповед за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е започнато разследване.

Няколко часа по-късно, около 14.40 часа, в близост до къмпинг „Офшор камп“ служители от Районно управление - Созопол спрели за проверка кола със софийска регистрация, управлявана от 33-годишна пловдивчанка. Установено е, че същата шофира след употреба на наркотични вещества – кокаин и амфетамин.

Водачката отказала да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

С напредването на деня, бургаски полицаи, около 20.40 часа в село Лозенец, спират за проверка още един автомобил, управляван от 45-годишен бургазлия, като е установено, че мъжът шофирал след употреба на наркотични вещества – амфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. И по този случай е образувано бързо производство.

Отново на 25 август, около 23.40 часа, на паркинг между Созопол и къмпинг „Градина“ самокастрофирало превозно средство, управлявано от 27-годишна жена от Перник, като дошлите на място полицейски служители констатирали, че жената шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,26 промила. Водачката е задържана за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая тече разследване.

Час и половина след полунощ, около 01.30 часа тази сутрин, командировани служители от Зонално жандармерийско управление – Монтана забелязали лек автомобил да криволичи по пътното платно в посока Старият Несебър. Установено е, че негов водач е 35-годишен старозагорец. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 1.36 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е със заповед за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По този случай е образувано бързо производство.