Неделя, 01 Сеп 2024
    
Несебър Общество Царево

Още двама се удавиха за денонощие, ОДМВР-Бургас с призив към туристите

  27.08.2024 12:21  
Още двама се удавиха за денонощие, ОДМВР-Бургас с призив към туристите

Още двама души са се удавили в морето за денонощие. Както по-рано съобщихме двама мъже се удавиха в Царево и Поморие. Около 10:00 часа днес от морето в района до хотел „Марина Санд“ в Обзор е извадено тяло на друг мъж. Установено е, че това е 51-годишен чешки турист.

Вчера в морето край Лозенец влязъл 33-годишен местен жител, но не е излязъл. Тялото му е открито днес сутринта около 7:30 часа на централния плаж в курорта.

В тази връзка от ОДМВР-Бургас призовават за по-голямо внимание при къпането в коварно августовско море и съобразяване на летовниците с командите на спасителите по охраняемите плажове.

„Плажната сигнализация е ясно обозначена, като при червен флаг, означаващ “висока опасност”, вълнението на морето е няколко бала или има мъртви течения. Подценяването на опасности и несъобразяването с флаговата сигнализация често води до фатални инциденти - ето защо за поредна година ОДМВР-Бургас отправя превантивен апел към плажуващите да не рискуват живота си, влизайки в опасното августовско море!“, посочват още от бургаската полиция.