Неделя, 01 Сеп 2024
    
Общество

Смях в залата! Доган и деребеите с акт на отчаяние

  27.08.2024 20:14  


Смях в залата! Доган и деребеите показаха паническите си в страх. В пристъп на пълно отчаяние те разпространиха пиар съобщение, в което обявяват, че по волята на Ахмед Доган ЦОБ е изключило лидера на партията Делян Пеевски, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Ертен Анисова, Радослав Ревански и още 10 областни председатели на ДПС.

Сбирката на Доган и деребеите в ДПС, ако изобщо е имало такава, е в грубо нарушение на Устава на партията, защото не е имала кворум. Миналата седмица при Доган отидоха 10 от 24-имата членове.

Превратаджиите в ДПС твърдят, че кворумът в ЦОБ няма значение, защото волята на Доган била над всичко. 

Това е пореден пиар ход на отчаяни хора, притиснати до стената от разкритията за злоупотребите им, действие, което може да предизвика само смях в залата.

Паниката пролича и в „ексклузивно” интервю за бТВ на Илхан Кючюк, срещу когото издателят на „24 Родопи” Илхан Андай подаде сикнал в Брюксел за злоупотреба в евросредства. Три пъти водещите попитаха Кючюк кога е било заседанието на ЦОБ и имало ли е кворум. И три пъти Кючюк не отговори. Накрая Кючюк разсмя публиката, като цинично заяви, че волята на Доган е най-важна – няма устав, няма правила, няма зокони, за деребеите са важни само капризите на Почетния.

Накрая деребеите сами се издадоха как брутално газят устава на партията. Разпространиха снимки, от които се вижда, че не става въпрос за заседание, а за софра при Доган в Росенец. И на нея са само 14 от 24-имата членове на ЦОБ. За легитимност е нужно присъствието на 16+1 души.

Обявените решения са противоуставни, не е представен и присъствен лист, разкри „24 Родопи”.

На днешното събиране е станало ясно още, че 25 души не достигат за легитимно заседание на Централния съвет, на което по устав може да се отстранят двамата председатели.

„Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС загубиха и партийното си качество", коментира лидерът на ДПС Делян Пеевски.

Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон, категоричен бе той.

Източник: Стандарт