Неделя, 01 Сеп 2024
    
Крими

Измамници събират пари от името на БЧК

  28.08.2024 08:19  
Измамници събират пари от името на БЧК

Измамници набират средства от името на Българския червен кръст в социалните мрежи. За това предупредиха от организацията с призив хората да внимават и да подават сигнали до органите на реда, ако попаднат на такива публикации.

Опитите за измама са свързани с предоставяне на помощи от БЧК срещу закупуване на медикаменти, предаде Нова. От Червения кръст уточняват, че не извършват комерсиална дейност в сферата на продажбата, рекламата и разпространението на лекарства и хранителни добавки.

Публикации в социалните мрежи твърди, че, ако закупим медикаменти за хипертония, ставни болки и диабет, ще получим помощи от БЧК под формата на хранителни пакети, уточни пиарът на Червения кръст Мария Игнатова. Тя допълни, че измамени хора са започнали да пристигат в офисите на БЧК, за да получат обещаната от социалните мрежи помощ.

Игнатова отбеляза, че официалната страница на Българския червен кръст във Facebook е верифицирана и има синьо тикче. „Всички кампании обявяваме или там, или на страницата ни в интернет”, каза още пиарът на организацията.