Неделя, 01 Сеп 2024
    
Несебър

Над 30 000 туристи посреща на ден Несебър

  28.08.2024 13:34  
Над 30 000 туристи посреща на ден Несебър

Старият Несебър всекидневно посреща над 30 хиляди посетители от България  и света.  Множеството туристи са привлечени  не само  от красивата и изключително въздействаща  стара част и нейното  архитектурното наследство, но и от прочутата  атмосфера на полуострова, и богатата и разнообразна културна програма, която Община Несебър организира за своите гости и граждани.

След края на петдневните августовски празници на града, които покориха публиката със своята пищност и красота, последва Международният арт фестивал „Съзвездия в Несебър“,  привлякъл участници от 7 държави.

Летните културни събития продължават с  XIV Световен шампионат по фолклор "World folk 2024"/ 29-30.08/, който ежегодно впечатлява с колорит и многообразие от фолклорни традиции от целия свят.

Друг акцент в културната програма е продължаващият до  8-ми септември Фестивал  на меда, който привлича  с изобилие от висококачествени пчелни био продукти.

Предстоящият  през септември   Втори международен фестивал за църковна музика /7–8.09/ е събития с висок духовен заряд, а Международният турнир по спортни танци  „Купа Несебър“ /7–8.09/ ще покаже красотата и грацията на танцовото изкуство. И това е само част от предстоящите събития.

От 18 до 20 - ти  октомври гостите на града ще станат участници на Празненствата по случай традиционния рибен фестивал „Есенни пасажи“.