Неделя, 01 Сеп 2024
    
Спорт

Футболен Бургас празнува! Страхотно дерби и класически резултат между „Черноморец“ и „Нефтохимик“

  28.08.2024 20:18  
Футболен Бургас празнува! Страхотно дерби и класически резултат между „Черноморец“ и „Нефтохимик“

Георги РУСИНОВ

 

Футболен Бургас има повод да празнува днес. Страхотно морско дерби се получи между „Черноморец“ и „Нефтохимик“. Двата ни отбора играха помежду си в областния финал за Купата на България.

Локацията също бе повече от подходяща – стадион „Лазур“, където са се играли толкова много от тези дербита, отново приюти футболните фенове от Бургас и региона, които не бяха никак малко. 5000 зрители дойдоха отново да вкусят от сладкия въздух на съперничеството.

Разбира се, като всяко дерби и това не мина без леки провокации между агитките, но до сериозни ексцесии не се стигна. Двама от запалянковците бяха изведени от мача. Единият отиде да провокира феновете на „Черноморец“, а другият стреля със сигнален пистолет към терена. Мачът за кратко бе прекъснат.

Самата среща завърши 3:0 за „Черноморец“, но предвид разликата на нивата, в която двата отбора се състезават, това е и очаквано. Младите момчета на „Нефтохимик“ около, които се гради бъдещия отбор показаха мъжество на терена срещу батковците си.

Голмайстори за „акулите“ бяха Емануил Манев, Живко Петков от дузпа и Георги Маджаров. И трите попадения паднаха през първото полувреме.