Неделя, 01 Сеп 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Доган се отказва от ДПС! Прави нова коалиция за изборите

  29.08.2024 16:20  
Доган се отказва от ДПС! Прави нова коалиция за изборите

Маската на Доган падна. Той прави нова коалиция за изборите. Въпреки скандалното видео, пуснато от деребеите, в което почетният председател казва, че само щом си помисли за нечие изключване от партията, то вече е факт, паниката сред отцепниците е видна.

Ахмед Доган търси резервен план за явяване на изборите. Защото уставът на ДПС и законите в България не му позволяват да се разпорежда еднолично с партията, както той намери за добре.

Доган се отказва от ДПС. Доганистите събират подписи за нова коалицията, с която да се явят на предстоящия вот за 51-ви парламент, съобщиха източници от крилото на отцепниците.

„По принцип се борим за марката „ДПС“, но не сме големи оптимисти и за това. Вече събираме подписи за регистрация на коалиция „Демокрация, права и свободи - ДПС“, разкри пред "24 Родопи" независим депутат. Изданието публикува и бланката, с която се събират парафите.

Подписката е необходима за регистрация в Централната избирателна комисия на коалицията за участие в парламентарните избори на 27 октомври. Приемането на документи започва на 2 септември. Всяка партия или коалиция трябва да представи списък с имената, единния граждански номер и саморъчния подпис на не по-малко от 2500 избиратели.

На 27 август вечерта доганистите разпространиха фейк новината, че лидерът на партията Делян Пеевски, екипът му и 10 председатели на областни структури са били изключени от партията. Само минути по-късно самите отцепници си признаха, че решението е незаконно, защото не са имали кворум. От 24-ата членове на ЦОБ на „заседанието” в сараите в "Росенец" са били само 11. Необходимият кворум е 16+1 членове. Освен това решението изключване на пердседател може да бъде взето само от органа, който го е избирал - Националната конференция. 

„Решението” е в тежко противоречие с Устава на ДПС и законите в страната.

"Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон", заяви в отговор председателят на ДПС Делян Пеевски.

Източник: Стандарт