Неделя, 01 Сеп 2024
    
Общество Созопол

Румен Радев: Силно се надявам процесите в българската политика да не изгонят напълно избирателя

  29.08.2024 20:41  


Силно се надявам процесите в българската политика да не изгонят напълно избирателя. Това заяви в Созопол българският президент Румен Раев. Той е в морския град за голямото културно събитие, което е фестивала „Аполония“. Това е 40-то му издание.

Той добави, че силно се надява също и че е редно всички отношения между партиите и особено вътре в партиите да се разполагат в рамките на закона и приличието.

„За съжаление приличието особено в някои политически играчи вече напуска българската политика“, посочи държавният глава.

Радев коментира и темата с кандидатурите за еврокомисар. По думите му мъж няма шанс, както е станало ясно от писмо на Урсула фон дер Лайен до българския премиер.

„В писмо до премиера Главчев Урсула фон дер Лайен заяви, че очаква две кандидатури, една от които задължително да е на жена. В тази ситуация, ако ние изпратим мъж и жена, това означава, че няма никаква конкуренция и веднага ще бъде избрана жената. Моят призив към Министерския съвет и премиера е, за да има избор г-жа фон дер Лайен, е да изпратим две жени. Мъжът няма никакъв шанс“, каза президентът.