Неделя, 01 Сеп 2024
    
Спорт

Яхтклуб „Черноморец Бургас” отново е домакин на Кайтсърф Регата „Black Sea Kite Cup 2024”

  29.08.2024 23:29  
 Яхтклуб „Черноморец Бургас” отново е домакин на Кайтсърф Регата „Black Sea Kite Cup 2024”

Мария Николова

С променливо време и емоции започна Кайтсърф Регата „|Black Sea Kite Cup 2024”. Част от любителите на екстремния спорт  се събраха на място, малко по – рано, в подготовка за състезанието. Заради променливото време и лекия вятър началото беше дадено  по - късно от предвидения час в програмата -  13:00 часа, като то не успя да попречи на участниците да се подготвят за състезанието.

      Събитието започна на  29 август и ще завърши на 30 август. Провежда се в акваторията на Бургаския залив – Северен плаж на Кайт зона ЯК „Черноморец Бургас” като домакин на събитието е Яхтклуб „Черноморец Бургас”.

       Над 60 участници от 7 клуба се включиха, за да покажат своите умения. Предвидени  са гонки в дисциплините FOIL, COURSE RACE, WING SURFING, HANG TIME като провеждането им много зависи от вятъра.

Награждаването ще бъде в неделя от 17 часа, като организаторите ще отличат най-добрите, предвидени са купи и медали за първо, второ и трето място. Очаква се да стане ясно кой  ще е републикански шампион, както и победител в „|Black Sea Kite Cup 2024” на Яхт Клуб Черноморец.