Неделя, 01 Сеп 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Засилено полицейското присъствие пред сарая на Доган в „Бояна”

  31.08.2024 09:02  
Засилено полицейското присъствие пред сарая на Доган в „Бояна”

Привърженици на почетния председател на ДПС се събират тази сутрин и там, и в Росенец

 

Поддръжници на Ахмед Доган започнаха да се събират пред сараите в столичния квартал „Бояна“ тази сутрин.

Малко преди 8 часа започнаха да пристигат кордони от автомобили. Заявките за днешния ден са подобни на тези от вчера, съобщава БЛИЦ.

 В петък поддръжници на Доган опитваха да нахлуят в палата в квартал "Бояна". Стигна се дори до физически сблъсъци, след като симпатизанти на почетния председател нападнаха органите на реда в опит да разбият кордона и да се доберат до сараите.

Периметърът, отцепен от полицията, е разширен и привържениците на Доган вече нямат достъп до входа.

Единствено Тимур Халилов, след кратко спречкване с органите на реда, беше допуснат да се приближи към сградата.

И в Росенец се събират привърженици на почетния председател на ДПС, видя репортер на „Черноморски фар“.

Междувременно, позовавайки се на общински чиновници от периферията и селски кметове, 24rodopi.com съобщи, че няма желаещи да пътуват от Кърджалийско до подстъпите към „Боянския сарай“ в София за „нощната смяна“ на протеста.

„Колегите пътуваха с автобуса в петък сутринта и реално вместо на бюрото работния им ден мина пред „сарая“. Нас ни карат да пътуваме за „нощната смяна“, но така ще си пропилеем съботата. Гарантират ни само храна и вода“, разкриха отказалите да пътуват за столицата.

В първия ден на протеста организаторите са похарчили между 40 000 и 50 000 лева за транспорт, храна, вода, надници на „статисти от софийските махали“ и др., разкриха осведомени. Платени са и хонорари на по-буйни участници.