Неделя, 01 Сеп 2024
    
Култура

Звездните тенори пристигат в Несебър

  31.08.2024 17:24  
Звездните тенори пристигат в Несебър

Вълнуващите концерти от националното турне на *ЗВЕЗДНИТЕ ТЕНОРИ* продължават в неповторимия Несебър, на 3 септември от 20.00 ч. в залата на „Артиум център“. Любителите на стойностната музика ще имат удоволствието да чуят най-популярните оперни и оперетни арии, италиански канцонети, френски, и испански песни. Специално за концерта в Несебър, ще прозвучат и гръцки класически теми, с които тенорите ще зарадват крайморската публика.

Солисти в концерта на 3 септември от 20.00 ч. в Артиум център ще бъдат:  българските тенори МАРИО НИКОЛОВ, СТЕФАН ПЕТКОВ, АНДРЕЯ МИРЧЕВ и гръцкият тенор ГЕОРГИОС ФИЛАДЕЛФЕВС.

Четиримата звездни тенори от България и Гърция, любимци на публиката, всеки от които с бляскава и успешна сценична кариера, ще поведат почитателите на красивата музика към неповторимо музикално изживяване, с уникални изпълнения, образци от световния теноров репертоар.  

Грандиозният проект със знаменити солисти - „THE STAR TENORS” под диригентската палка на Петър Димитров, е подготвен от Видинския симфоничен оркестър, който тази година празнува своята 75-годишнина, по идея на тенора, режисьор и телевизионен водещ Марио Николов.