Понеделник, 02 Сеп 2024
    
Крими

Три дни, три побоя и кражба в Приморско, Слънчев бряг и Бургас

  02.09.2024 11:42  
Три дни, три побоя и кражба в Приморско, Слънчев бряг и Бургас

За три поредни дни полицията е реагирала на три сигнала за побои, става ясно от полицейската хроника на ОДВМР-Бургас.

На 29 август, около 5:30 часа в Районно управление – Приморско е получено съобщение за инцидент в района пред сградата на общината, при който пострадал 25-годишен мъж от Кричим. Той влязъл във физическа саморазправа с 28-годишен украински граждани, който прибегнал до задушаване, от което българинът изпаднал в безсъзнание и паднала на пътното платно.

Украинецът е задържан за срок до 24 часа и е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева и забрана за напускане на България.

Пострадалият е настанен за лечение в УМБАЛ-Бургас, без опасност за живота.

На обратния полюс в ролята на бит е влязъл 36-годишен украинец в Слънчев бряг. На 30 август, около 1:40 в Районно управление – Несебър е получено съобщение за сбиване в близост до бар „Мексо“ в Слънчев бряг, при което трима българи нанесли побой на украинеца.

Той и още двама украинци били клиенти в заведението, но между тях и друг клиент – 39-годишен мъж от Казанлък възникнал скандал, прераснал в сбиване. Охранителите на обекта 38-годишен от Хасково и 22-годишен от Казанлък извели от бара участниците в спречкването, но се включили в боя на страната на българина. И тримата са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

На 31 август, около 10:30 часа в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 37-годишен белгиец, отседнал в хостел в комплекс „Изгрев“ за това, че около 2:00 часа същата вечер при него в двора на хостела дошли двама непознати във видимо неадекватно състояние.

Между тримата възникнало спречкване, като непознатите му отправили закани и заплахи, бутнали го и се опитали да го ударят. Чрез употреба на сила единият от мъжете ограбил личния лаптоп на белгиеца, на стойност около 2000 лева.

Полицията е установила извършителите. Това са двама криминално проявени и осъждани мъже – 35-годишен бургазлия и 23-годишен царевчанин.

Работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава от служителите на Пето Районно управление – Бургас.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
 Бойко Борисов  от Бургас:  Партиите да се оправят вътре в тях, а не през институциите
  02.09.2024 12:35      

Моят апел е партиите да се оправят вътре в тях, а не през институциите. Това заяви председателят