Сряда, 18 Сеп 2024
    
Бургас Култура

Мери Бойс Бенд и Община Бургас канят на концерт за Първия учебен ден

  09.09.2024 17:19  
Мери Бойс Бенд и Община Бургас канят на  концерт  за  Първия учебен ден

Концертът "Отива си лятото, идва есента" е на 16 септември 2024 г.  от 11:30 ч., на сцена Охлюва, до Морското казино в Бургас.

Мери Бойс Бенд се завръща за празника в родния град по покана на кмета на Бургас - Димитър Николов.

Музикантите споделят: "Всяка година по това време получаваме множество обаждания от цялата страна да гостуваме на Първия учебен ден. Десетки училища откриват Новата учебна година с любимия рефрен "Отива си лятото, идва есента", а песента ни "Непознати улици" се изпълнява от безброй деца на празника и след това като част от образователната програма по музика... Радваме се, че Бургас дава пример за празнично посрещане на Новата учебна година! Няма нищо по-хубаво от това да изнесем концерт на Първия учебен ден в родния град! Поканихме на сцена "Охлюва" и училищни групи. Самите ние като деца сме били част от училищни групи, които са се изявявали на тази сцена. Надяваме се концертът "Отива си лятото, идва есента" да се превърне в традиция.

Първият учебен ден е един от най-значимите празници. Важен е за нас, докато сме ученици и родители на ученици. Обичаме го през целия си живот, защото го свързваме с чудесните деца, които тръгват по светлия път на знанието и, придружени от роднини и приятели, заливат града с глъчка и веселие...

Ще се съберем всички заедно! Ще празнуваме началото на Новата учебна година с любими песни, в любимата Морска градина на Бургас, сред пъстрото ято деца."

Гости на Мери Бойс Бенд ще бъдат едни от най-добрите ученически групи: Oceansoul, Scarlet и Хидрофобия.