Сряда, 18 Сеп 2024
    
Бургас

Седмица на отворените врати в бургаската Пожарна

  10.09.2024 16:02  
Седмица на отворените врати в бургаската Пожарна

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас, с подкрепата на община Бургас, организира поредица от събития в рамките на „Седмицата на пожарната безопасност“, посветена на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР, който се отбелязва на 14 септември. През 2024 г. мероприятията ще се проведат в периода от 9 до 15 септември и включват редица интересни и образователни инициативи.

Седмицата започва с Дни на отворените врати в сградата на РДПБЗН-Бургас, които ще продължат до 15 септември. На 10 септември, служителите ще се състезават в турнир по плажен волейбол на кортовете на „Бургас Бийч Арена“, Северен плаж, който започва в 9:00 часа.

Едно от най-зрелищните събития ще се състои на 11 септември от 17:00 часа на пл. „Конт Андрованти“ пред сградата на община Бургас. Там ще се проведе демонстрация на пожарогасителни и спасителни операции, включително учебна евакуация, както и височинно спасяване. Ще бъдат наградени победителите в областния кръг на националния конкурс „С очите си видях бедата - 2024“, а творби на деца от Бургас ще бъдат изложени на ул. „Александровска“. На същото място ще има и представяне на пожарникарска техника и уреди, както и обучение по работа с пожарогасители.

Тържественото честване на професионалния празник ще се проведе на 13 септември от 10:00 часа пред сградата на РДПБЗН-Бургас. На церемонията ще бъдат наградени изявени служители, а Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Арсений ще отслужи водосвет. По-късно същия ден, от 16:00 часа, ще се проведе среща с ветерани в пожарната.

Седмицата на пожарната безопасност предоставя възможност на жителите и гостите на Бургас да се запознаят отблизо с професията на пожарникаря и да научат повече за важността на пожарната безопасност.