Вторник, 17 Сеп 2024
    
Несебър

Танцова надпревара в Несебър

  10.09.2024 17:02  
Танцова надпревара в Несебър

 

Несебър бе домакин на бляскаво и престижно събитие  - Международният турнир по спортни танци  „Купа Несебър“. В продължение на два дни в най-новата спортна гордост - Многофункционалната зала „Арена Несебър“,  двойки от 14 държави демонстрираха майсторство и изящни танцови умения повече от 30 часа, а изпълненията им бяха наситени с фееричност, грация, стил, елегантност и красота.

В значимото събитие, което се провежда под шапката на световната федерация по спортни танци WDSF, се изявиха 1400 състезатели от  7 г. до над 35 години.  Бяха раздадени общо 170 купи и над 300 медала в рамките на впечатляващата проява. Състезателите бяха оценявани от международно жури от 11 държави.

Забележителното представяне на двойките в двата дни на провеждане на престижния международен танцов форум завърши с отличаване на най-добрите сред добрите. Събитието, което бе сред най-очакваните в света на спортните танци, привлече голям интерес сред публика и участници.   

Организатори на голямата спортна надпревара, проведена под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров, са КСТ „Несебър“ и Община Несебър. Престижната проява е успешен пример за устойчивост и сътрудничество между Общинска администрация и  клуба по спортни танци, които от години си партнират при провеждането на значими събития