Понеделник, 30 Сеп 2024
    
Руен

Исмаил Осман подава оставка като председател на ОбС в Руен

  30.09.2024 11:34  
Исмаил Осман подава оставка като председател на ОбС в Руен

Исмаил Осман подава оставка като председател на Общинският съвет в Руен, стана ясно днес. Точката бе втора в дневния ред на заседанието на Общинския съвет.

„Нося община Руен в сърцето си. 14 години работих с цялата си енергия и чувство на дълг към родното място и за вас – хората. Няма длъжност, която да е по-важна от това. Подавам оставка като председател на Общински съвет Руен. При мен няма его, има принципи и каузи, в които вярвам. В тяхно име оставам непреклонен. Прогресът на Община Руен е моя лична кауза, дълг, принцип. Няма да допусна напрежение в Общинския съвет. Няма да допусна колегите да бъдат обект на натиск, безпринципни игри и хватки, които да блокират важните решения. Моят път за защита на каузата Руен, на правата, свободите и прогреса в България е с посока законодателната власт. Оставам с вас, приятели от Руен. Заедно ще вървим напред.

Единствената причината да не го сторя още в първия миг, в който стана ясно, че занапред личните цели на група хора ще надделяват над обществените, е отсъствието ми от страната. Днес съм тук и с цялата отговорност поставям на първо място интересите на жителите на Руен пред личните такива. Защото Руен го заслужава, вие го заслужавате!“, заяви той.

Припомняме, че 14-ото заседание се свиква за втори път, след като на 20 септември то бе отложено, след два неуспешни опита да събере кворум.

При първия опит за начало на заседанието в залата се регистрираха десет общински съветници от общо 29 – шест от "Движение за права и свободи", трима от ГЕРБ и един от коалиция "Заедно за силна община". Не се събра кворум и при втория опит. Тогава председателят на ОбС Исмаил Осман каза, че останалите 19 общински съветници са на среща с кмета на община Руен Ахмед Мехмед, където обсъждат потенциалното искане на оставката му.

Исмаил Осман е водач на листата на ДПС Ново начало, а голяма част от местния праламент са лоялисти към крилото на Доган.