Сряда, 16 Oct 2024
    
Несебър

Кметът на Несебър: Изпълняваме проектите за развитие на населените места в Общината

  14.10.2024 14:57  
Кметът на Несебър: Изпълняваме проектите за развитие на населените места в Общината

 

Кметът на Община Несебър Николай Димитров  инспектира  текущия по улица „Христо Ботев“- село Равда, ремонт на инфраструктурата. В момента се извършва подмяна на тротоарната настилка и бордюрите. Предстои цялостно преасфалтиране на улицата.

Общината получи  финансиране   от МРРБ  за изработване  на план за укрепване на свлачищната зона между Равда и Несебър.  "След  реализацията на брегоукрепването  ще бъде разработен проект за превръщането на  крайморската ивица в пешеходна панорамна алея, осигуряваща достъп до малките плажове в района.  Проектът е важен за  общността от гледна точка на инфраструктурната завършеност на крайбрежието  и развитието на туризма в региона." - коментира кметът Димитров.

Община Несебър се подготвя за начало на  строителство на нова улица -  „Резвая“,  в  Равда.  Строителство на нова инфраструктура бе извършено в  с. Гюльовца. 

 Рехабилитирана  е  ул. „Славянска“ и е извършено  укрепвана на свлачище по ул. „Младежка“ - и двете в град Обзор. Изградена  е  нова автоматична поливна система за скоро оформените зелени площи по брега на река Двойница и в централния  парк.

Ремонтира се църквата „Св. Павел и Петър“ в Раковсково. Ремонтирани бяха улици в село Баня и сградата на кметството в село Паницово. Извършват се ремонтни дейности на уличната мрежа в село Тънково.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Иван Лечев за Кирил Маричков: Паднал е по лице от метър и половина височина
  12.10.2024 11:50      

През последната година е имало няколко подобни инциденти на сцената с Маричков