Сряда, 16 Oct 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Бойко Борисов: Да водим агитация в Бургас ми се вижда обидно за хората/ВИДЕО-СНИМКИ/

  16.10.2024 14:14  
Бойко Борисов: Да водим агитация в Бургас ми се вижда обидно за хората/ВИДЕО-СНИМКИ/

„Черноморски фар“

 

"Да водим агитация в Бургас ми се вижда обида към хората, те си спомнят кога направихме и асфалтирахме „Тракия“, когато направихме мостовете за Созопол. За какво да ви агитирам?",  попита актива на ГЕРБ лидерът на партията Бойко  Борисов, който бе днес в Бургас за представяне на програмата на предизборна среща.

Според него най-добрият избор за министър по еврофондовете е Томислав Дончев. Борисов си пожела да има повече депутати, за да може да бъде довършена детската болница в Бургас. 

"Аз обичам да виждам как зад мен, като мина, от гола поляна – става път, болница, зала", подчерта лидерът на ГЕРБ и отново припомни санираните блокове, Арена Бургас и пътя за Слънчев бряг.

Това упражнение (бел. ред. - изборите) ни струва 100 милиона лева – на всеки един от нас. 100 милиона лв. са тези избори. Общо досега – са дадени над 1 милиард лева. Защото на шега си гледаме какво ще правим, обяви още той.

"Освен нашата, другата кампания е за главен прокурор. Ние сме държавата на главните прокурори, 30 години само това си говорим. Най-овластената фигура по нашата Конституция – ние сме по немския модел, във Франция е президентът, в Германия е канцлерът. Ние сме по немския модел – и това е премиерът. В момента водим кампании без да знаем кой ще е той. Даже се предлага някакъв отдалечен, който да си доведе и министрите. А ние сме написали, че гарантираме за тези неща, той може да иска друго. Целта не е да имаме министри и кабинет. Изборът и цялата кампания е за кой да е главният прокурор и шефът на КОНПИ. Защо? За да могат да се разправят с политическите опоненти. Без ГЕРБ, всички други това ги интересува", каза още той.

Борисов акцентира защо е сложил водачи кметове на общини, за да обясняват направеното  по време на управлението на ГЕРБ-СДС и успокои, че кметът Димитър Николов ще бъде кмет, а не депутат.

Борисов пристигна с водачите на листи Костадин Ангелов, Росен Желязков, Красимир Вълчев и Томислав Дончев.

 

Те говориха по сектори и за бъдещото управление.

Четири години бездействие, администрацията стои  и чака следващият министър, заяви Росен Желязокв.  Данъци няма да вдигаме, но дупката в бюджета трябва да се запълни,  заяви Томислав Дончев, автор на предизборната програма на ГЕРБ.

По думите му основен начин за това са еврофондовете, Не може да сме усвоили само 6 % от ПВУ и 5 % от Оперативните програми. През последните четири години се отказахме от еврофондовете и се отдадохме на плозване на средства главно от бюджета. Това трябва да спре, заяви Дончев и допълни: Никой не е забогатял от преразпределение на пари“, категоричен бе той.

 

 

Стоил Яков, Станислав Губеров/ седми и шести в листата/ заедно със Светлана Лулева от Созопол.

 

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Цончо Ганев: „Възраждане“ е единственият гарант за мир
  16.10.2024 10:18      

Опасността от разрастване на военните конфликти в Украйна и в Близкия Изток и въвличането и на Бъ