Сряда, 16 Oct 2024
    
Бургас

Ученици от Смолян ще получат картички от морето

  16.10.2024 16:27  
Ученици от Смолян ще получат картички от морето

 

Читалище „Изгрев 1909“  подготвя осмото издание на проект „Морето и децата“

По повод 31 октомври – Международен ден на Черно море, читалище „Изгрев 1909” - Бургас стартира 8-то издание на проект „Морето и децата”.

В рамките на месец октомври 60 ученици от втори и пети клас на ОУ „Г. Бенковски” ще се включат в ателиета за рисуване, уъркшоп за изработване на постери и картички и откриване на изложба. Картичките ще бъдат адресирани до 60 ученици от ОУ „Иван Вазов” – Смолян. Децата от смолянското училище ще получат картички от морето за Деня на Черно море.

На 30 октомври, сряда, в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле” от 11.00 часа ще се проведе заключителната част на проекта. С учениците от ОУ „Г. Бенковски”, техните ръководители и гости ще бъде открита изложба на постери „Морето и децата”.

По същото време в РБ „Н. Вранчев” Смолян, партньорите  по проекта ще организират празник и открита изложба „Картичка от морето” с участието на децата от Смолян, участници в проекта.

След събитието всяко дете ще получи картичката, адресирана за него.

На 31-ти октомври с подреждане на арт инсталация на Часовника участниците в проекта ще отбележат Международния ден на Черно море, планирана е и изложба в сградата на Община Бургас.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Цончо Ганев: „Възраждане“ е единственият гарант за мир
  16.10.2024 10:18      

Опасността от разрастване на военните конфликти в Украйна и в Близкия Изток и въвличането и на Бъ