Понеделник, 28 Oct 2024
    
Избори 2014 Мнения

В 16 секции в Бургаско са сменени членове, 4 машини-аут от строя

  27.10.2024 12:54  
В 16 секции в Бургаско са сменени членове, 4 машини-аут от строя

За нормално протичане на изборния ден в Бургаски регион съобщиха от РИК-Бургас.  С малки изключения той е стартирал без проблеми. На места са извършени преназначения и назначавена на резервни членове.

Четири са спрените машини, очаква се това да стане и на други места, заяви председателят на РИК-Фани Семерджиева.

По отношение на смените, които се наблюдават в цялата страна, както и тук от РИК заявиха, че ЦИК е излязла с писмо за спиране, а не с решение и те се опитват да се придържат към него, но все пак се налагат преназначения и назначаване на резервни членове.

На места има сигнали, че партиите от двете фаркции на ДПС правят промени, но объркването идва от това, че секциите са разделени на ротационнен принцип и някой от членовете са се объркали в коя точно попадат.

„Още в началото взехме и разделихме секциите 50 на 50 и всяка една промяна се съоблюдава от фаркцията на политическата сила. Нямахме опит за провокации, едната фракция, когато СИК е голяма и имат право на двама в една секция, влизат и от двете фракции. В другите случаи е така, че 31 секция влиза член на АПС, в 32 -член на ДПС -Ново начало“, заяви още Семерджиева.

Два сигнала са подадени в РИК по думите й. Единият е за агитация близо до секция в Сунгурларе и сигнал за разлепени плакати близо до секция в Руен, като РИК е дала указания до кмета на общината те да бъдат свалени.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Делян Пеевски, председател на ДПС: Заедно превърнахме новото начало в необратим факт
  27.10.2024 21:50      

 Благодаря на избирателите за огромното доверие След месеци