Събота, 27 Апр 2024
    
Любопитно Малко Търново

Малко Търново не е Банско, но могат да се карат ски

  03.02.2024 14:01  
Малко Търново не е Банско, но могат да се карат ски

Дона МИТЕВА

Да се карат ски край Малко Търново, е мисия възможна. Това го доказва със снимки и с пост в социалната мрежа едно от големите имена на Странджа – Дико Патронов.

„Учител по ски (инструктор по ски туризъм) тества ски писта край Малко Търново за успех на зимния туризъм в Странджа. Един забравен спорт в планината, който се правеше през 50 – 60-те години.

Тогава към Околийския съвет имаше ОКФС – околийски комитет за физкултура и спорт. Имаше изградени писти и се раздаваха за ползване ски на младежта. Значи е било и е можело, когато има сняг. Може и сега с падналия сняг. За радост на децата на пързалката с шейни и ски. Благодаря ти, Димитре“, написа Патронов.

Димитър Кукузелов е човекът със ските, който се наслаждава на удоволствието на зимния спорт. Той също се включи в преживяването не само физически, но и с пост в мрежата: „За мен беше безкрайно удоволствие (кеф) да карам ски в Странджа и да бъдем заедно днес. Благодаря! След 50+ години отново да карам ски в Странджа е велико!“, написа той.

Да, Малко Търново не е Банско, но удоволствие (за по-малко пари) може да се изпита и в Странджа при съприкосновение със зимните спортове и красивата планина.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,