Събота, 27 Апр 2024
    
Камено

Нова сграда на пожарната изграждат в Камено

  17.02.2024 17:39  
Нова сграда на пожарната изграждат в Камено

Нова сграда за районното противопожарно подразделение и доброволното формирование ще бъде изградена от Община Камено с финансиране от международен проект. Това написа в социалната мрежа кметът Жельо Вардунски.

В нея ще бъде стациониран втори автомобил на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас. За целта е определен имот в град Камено със стратегическо разположение, собственост на Общината, с обща площ от 1580 кв. метра.

Изграждането на нова Пожарна и закупуването на специализиран автомобил са само част от дейностите по международния проект Co-Resilience - „Сътрудничество за изграждане на капацитет за устойчивост на общността при горски пожари и ранно предупреждение в Черноморския басейн“, финансиран от Европейския съюз по Съвместната оперативна програма „Черноморски басейн NEXT“. Той ще се изпълнява като продължение на проект Co-Prevent, в рамките на който Община Камено изгради своя система за ранно предупреждение от наводнения и следене на нивата на деретата. Водеща организация в проекта е отново Главна дирекция по горите на Истанбул, Република Турция, а партньори са Главен инспекторат за извънредни ситуации на Министерството на вътрешните работи на Република Молдова, Противопожарна служба на град Куяльник, Одеска област, Украйна и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас.