Събота, 27 Апр 2024
    
Царево

Царево също ще участва във фонда за развитие на Летище Бургас

  28.03.2024 16:38  
Царево също ще участва във фонда за развитие на Летище Бургас

На извънредна сесия на Общински съвет - Царево се гласува даването на съгласие за участието на общината в Сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Бургас“. Това сдружение следва да обедини всичките 13 общини в Бургаска област, като освен тях, поканени за участие са и общините Сливен, Ямбол и Стара Загора.

Създаването на този фонд цели развитието на туризма, осигуряването на полети от и до Летище Бургас и извън летния сезон и разбира се по-лесен достъп за туристите.

„Благодаря за подкрепата за създаване на Фонд за развитие на летище Бургас. Целта, която ще следваме, като представители на община Царево във Фонда е да се подкрепят целогодишни линии Бургас-София, Бургас – други близки международни летища. Защото аз вярвам, че потенциалът на летището не е само в туристическите чартъри, а трябва да го разглеждаме като регионален транспортен център. Ние ще участваме в сдружението само ако то се развива в тази посока – да подкрепяме летище Бургас като регионален транспортен център.“ заяви Марин Киров.

Общинските съветници преодоляха пореден проблем пред възстановяването на моста за кв. Василико, а именно изкупуване на части от имоти частна собственост, които попадат в фундамента на моста.