Понеделник, 29 Апр 2024
    
Бургас Спорт

Христо Стоичков от Бургас: Откакто съм излязъл от националния съм спрял да давам мнение за българския футбол (ВИДЕО)

  29.03.2024 19:34  
Христо Стоичков от Бургас: Откакто съм излязъл от националния съм спрял да давам мнение за българския футбол (ВИДЕО)

Георги РУСИНОВ

 

Най-успелият и велик български футболист Христо Стоичков заяви в Бургас, че откакто е напуснал националния отбор през 2010-а е спрял да дава мнение за българския футбол. Камата бе специален гост на откриването на ново заведение в морския град и естествено предизвика фурор с появата си.

Запитан за промените в БФС той лаконично отговори:

„Моите промени са много големи. Готвя се за Европейско, за Копа Америка, за Олимпиада. Моята работа в телевизията е подредена. Знаете, че откакто съм излязъл от националния отбор не съм давал никакво мнение какво става в българския футбол. И ще продължава да е така. Всеки сам си решава. Има делегати, отбори“.

Стоичков все пак заяви, че е настроен положително и че е оптимист за развитието на българските деца.

„Имаме качествени млади футболисти. Да се надяваме, че много по-младите, които идват сега ще намерят собствения си път и те да излязат в чужбина и да играят в големи отбори. Така беше навремето с нас. Тогава идват резултатите. Имахме един Стратег, който успя да ни обедини. Никога не сме се делили“, посочи той.

Легендата добави, че винаги е вярвал, че Илиян Илиев – сегашният селекционер на България, ще направи всичко възможно да дава шанс на младите футболисти.

„Но не може да се чака само на треньорите. Самите футболисти трябва да бъдат готови за големите битки. Не може само да си казват, че ще мязат на мен, Балъков, Лечков, Костадинов. Трябва да си проправят пътя, за да може един ден младите да казват, че искат да приличат на тях. Радостен съм, че Илиян успя още от първите дни да започне да им дава шансове“, коментира още Стоичков.

За финал той призова да не избързваме с критиката по отношение на резултатите и отборите, с които играем.