Сряда, 01 Май 2024
    
Любопитно

Жълт код за дъжд в Бургаска област

  18.04.2024 08:12  
Жълт код за дъжд в Бургаска област

Днес облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове валежи ще има в Източна България, но те бързо ще спрат. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

Около и след обяд на много места в югозападната половина от страната отново ще има валежи, по-значителни в Родопската област, предаде Нова ТВ. Жълт код е обявен за 6 области в Източна България – Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Кърджали и Ямбол. В тези области в сутрешните часове ще има интензивни валежи и гръмотевични бури. Количествата - 20-30 mm, локално до 40-50 mm. Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен северозападен вятър. С него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максималните температури ще са между 13 и 18°.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд. Над 1300 м дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7°.

По Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове все още ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър, до полунощ – от югозапад, след полунощ - от северозапад. Максималните температури ще са между 12 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.