Събота, 04 Май 2024
    
Общество

Градушки удариха страната

  25.04.2024 17:45  
Градушки удариха страната

 

 

Проливни дъждове заляха Централна и Южна България като най-силни са бурите в Старозагорско - Чирпан, Първомай и Раднево.

Пороен дъжд преваля и в Казанлък. Валежът е продължил около 10 минути. Няма паднала градушка в района. Почистените шахти и утайници в града преди седмица са поели част от водата, но заради силния дъжд за кратко улиците на моменти са преливали до тротоарите с вода, разкриват очевидци.

Градушка с размерите на орех е ударила десетки села в Старозагорска област. За това съобщават потребители в социалните мрежи, цитирани от "Фокус".

Най-засегнати са селата около областния град и около Чирпан. Освен градушка в областта е имало силен дъжд, буря и гръмотевици, допълва информационната агенция.

Очакват се повишения на някои от речните нива, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Става дума за водосборите на реките Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, във водосборите на реките северно от р. Камчия включително, в горните части от водосбора на р. Тунджа и горните и средните части от водосбора на р. Марица.