Неделя, 12 Юни 2022
    
Общество

Грозно! Украинци чуват у нас: „Путин е прав! Заслужавате си го“

  13.03.2022 16:44  
Грозно! Украинци чуват у нас: „Путин е прав! Заслужавате си го“

Георги РУСИНОВ

 

За неприятни и грозни срещи с малка част от българите споделят бягащите от войната в Украйна, потърсили убежище в страната ни. По някои от тях са били подмятани реплики от сорта на „Путин е прав!“ и „Заслужавате си го!“.

Това е изключително стряскащо за жени и деца, напуснали бомбардираните си родни места. Някои от тях са останали и без домове, споделят за „Черноморски фар“ доброволци, които помагат за настаняването им у нас.

„Много е неприятно това. Представете си колко са разочаровани хората, когато чуят нещо такова. Това са жени и деца предимно, мъжете им ги няма, притесняват се за тях, а някой им казва, че сами си били виновни. Успокояват се все пак, когато срещнат подкрепата на далеч повече българи, които са съпричастни със съдбите им. Затова трябва да се знае, че българите са добър народ и отварят сърцата си. За вашия регион (б.а. - Бургас) това е много важно и трябва да се знае“, обясниха за изданието ни доброволци.

В Бургаска област немалко хора отвориха домовете си за украинци. Последваха и хотелиери, които безвъзмездно подслониха хилядите, напускащи раздираната от война Украйна.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Средец
Инж. Живка Маврова: Средец се разраства във всички посоки
  13.03.2022 09:31      

ОУП предвижда разширяване на урбанизираната зона на града и индустриалните зони, както и