Дона МИТЕВА
Златен картофен чипс, торти мини Павлова, погачи, бонфиле с морски дарове и какви ли не кулинарни изкушения можеха да се видят днес в най-вкусната гимназия – ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“. Днес там отбелязаха 64 години от създаването й. На официалното откриване присъстваха много гости и приятели, както и бивши ученици. Но най-вълнуващи бяха състезанията по професии в специализираните готварски помещения и кулинарна изложба. „Състезанието е вътрешният кръг на националното по професии. Освен тава днес се провежда и състезанието „Млади кадри в туризма“, което се организира от Бургаската туристическа камара“, коментира Фотинка Въргова, директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“.
Председателят на комисията за най-добър готвач Валентина Янева сподели, че е впечатлена в представените блюда. „Представени са уникални блюда с голяма креативност“.
Валентин Сребрев, победителят в миналогодишното национално състезание за сервитьори, тази година участва в състезанието за готвачи и се надява да покори и този връх. Той е дванадесети клас. „Твърдо съм решил да продължа в Университет по Хранителни Технологии - Пловдив.
„Каковото и да се случва в България винаги ще има гладни и жадни“, убеден е Валентин и е на ясно също, че винаги ще има поле за изява и развитие.