Вторник, 26 Сеп 2023
    
Бургас

Българско Движение „Син флаг“ стана на 30 години

  27.06.2023 11:38  
Българско Движение „Син флаг“ стана на  30 години

Преди 30 години - на 26 юни 1993 година е поставено началото на Българско Движение „Син флаг“. Учредители стават директори на туристически комплекси, кметове на морски общини, еколози, представители на научни институти, служители от Комитета по туризъм и др.

След дългогодишна и сериозна работа през 1995 година към Фондацията се подават 7 кандидатури на плажове, като е одобрена само тази на Слънчев бряг.

Така през лятото на 1995 година Движението развява първия Син флаг на плаж извън тогавашна Обединена Европа.

През настоящата юбилейна 2023 година международното жури присъди Син флаг на 21 плажа и едно яхтено пристанище в България за сезон 2023. Това издига престижа на държавата ни като туристическа дестинация и е гаранция за чисти води и сигурност на плажовете, над които се вее синият флаг.

Дългогодишното успешно управление на различните  програми „Екоучилища“, „Учим за гората“, „Зелен ключ“  и реализираните проекти по тях са сигурно доказателство и гаранция за оперативния капацитет на организацията и нейния екип.

Станимир Георгиев, председател на УС на Българско Движение "Син флаг"

В своята 30 годишна история Българско Движение „Син флаг” е предпочитан партньор на национални и международни организации в реализацията на съвместни инициативи и очаква нови предизвикателства в сферата на екологичното образование, опазването на околната среда и задълбочени сътрудничества със съмишленици, за да превърне заедно с тях света в едно по-добро място.

„Много от първите възпитаници на Българско Движение „Син флаг“ са вече родители и искрено се надяваме, че обучавани по принципите на устойчивото развитие, те имат изградено екологично съзнание и обострена сетивност към наболелите екологични проблеми, която умело предават на своите наследници.

Удовлетворението, че си повлиял безброй деца, които носят българската природа в сърцето си и милеят за околната среда, както и възрастни, на които не е безразлично, какво бъдеще завещават на децата си, е безценно“, коментира Станимир Георгиев, председател на УС Българско Движение „Син флаг“.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов емоционално  към съветниците: 16  години ме печете на този огън “Дупката“, аз бях до тук
  27.06.2023 11:27      

Искам да сложите край на претенциите си към мен с това решение, иначе отивам независим, з