Петък, 06 Oct 2023
    
Созопол

Жителите на Росен утре излизат на протест за окаяното състояние на път

  07.07.2023 11:16  
Жителите на Росен утре излизат на протест за окаяното състояние на път

Георги РУСИНОВ

 

Жителите на село Росен утре ще излязат на протест заради окаяното състояние на пътя Отманли-Росен. Това заяви за „Черноморски фар“ организаторът Бойчо Бойчев, който оглавява инициативния комитет. Първоначалната идея бе пътят Бургас-Созопол да се затвори за около час в района до отсечката за Отманли. Бойчев обаче обясни, че не са получили разрешение за затваряне.

„Ще сме отстрани на самия банкет, има един триъгълник с малка площ, ще опънем плакати. Целта ни е да има гласност и да ни обърнат внимание. Събираме се от 9 часа в село Росен“, каза той.

Към протеста ще се включат и хора от съседни села. Въпреки, че шефът на АПИ Ясен Йорданов и кметът на Община Созопол проведоха среща с жителите на селото, на която от агенцията обещаха ремонт през септември, хората възнамеряват да проведат протеста си.

„Втора година ни казват, че от есента започва ремонта и нищо не се случва. И до ден днешен никой нищо не предприема. Поне да не бяха казвали, че ще се прави ремонт. Това всъщност бе и основната причина хората от селото да поискаме да излезем на пътя за протест. Искаме да видим процедурата, избраната фирма за ремонта, черно на бяло, че ще се случва нещо. Те го казват, но за нас това са само приказки. Шефът на АПИ г-н Ясен Йорданов сега пак каза, че от септември започва ремонта. Но няма избрана фирма, нищо не е стартирано като процедури. Ние няма как да вярваме само на приказки. Моите уважение към него, явно иска да покаже, че ще се съдейства нещо – но кога? Това е въпросът“, продължи председателят на ИК.

Избрали са неслучайно съботния ден за провеждането на протеста, защото в разгара на лятото трафикът през уикенда към Южното Черноморие е доста натоварен и по този начин ще привлекат внимание към сериозността на проблема.

„Ние не искаме да създаваме хаос, или агресивна обстановка. Напротив – искаме да бъдем разбрани и чути. Вече крайно време е да се предприемат мерки за пътя, защото той е животозастрашаващ. И за нас като шофьори, и за децата ни, които се возят всеки ден в автобуси за Бургас. Това не е само наш проблем. Ако не се обединим нищо няма да се случи – ще си живеем от ден до пладне. Нали целта е да се случва нещо по-добро в тази България?“, завърши той.


Анкета

Мнения

Бургас Култура Мнения
Боян Боев, писател: Вдъхновява ме най-вече историческата обстановка в България преди повече от век
  04.07.2023 16:28      

Младият писател работи с деца: показва им колко необятно е тяхното въображение