Петък, 20 Oct 2023
    
Бургас

Стачка на служители на „Автомобилна администрация” в Бургас

  21.07.2023 11:05  
Стачка на служители на „Автомобилна администрация” в  Бургас

Настояват за увеличение на работната заплата с 50%

Дона МИТЕВА

След колегите си в Пловдив и София и служителите от Регионална дирекция "Автомобилна администрация" днес излязоха на протест.  Те издигнаха лозунги: „Търпението ни се изчерпа“ „До кога европейски изисквания с африканска заплата“,  „Равен труд, равни условия“, „Равна заплата“.

Увеличаване на основните работни заплати с 50; Увеличаване на щата -  това са основните искания на протестиращите днес в Бургас  служители в Регионална дирекция "Автомобилна администрация".

Те настояват още за спазване на сключения Колективен трудов договор и назначаване на поне още 200 инспектори  за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование.

Както и при стачкуващите от другите сектори, като например полицаите, работещите в „Автомобилна администрация“ настояват да им бъде осигурено качествено работно и униформено облекло. Да бъдат подобрени условията на труд и материалната база.

Според протестиращите трябва да бъде актуализирана  неефективната структура на Агенцията, защото на инспекторите по контрола да не се налага да пътуват в голяма част от работното време и служителите от един отдел да вършат работата на колегите си от друг отдел.

Протестът се организира от КТ "Подкрепа" и всеки ден е в различен град. Бургас бе третият, в който служителите изразиха своето недоволство седночасова предупредителна стачка.


Анкета

За кой кандидат за кмет на Община Бургас ще гласувате?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Пеевски: Чрез „Лукойл“ се финансира войната! Това трябва да приключи!
  19.07.2023 14:26      

Не може една частна компания да притежава врата в държавната граница, поясни депутатът от