Петък, 20 Oct 2023
    
Бургас

Университетски преподавател – най-желаният кандидат за кмет

  21.07.2023 13:42  
Университетски преподавател – най-желаният кандидат за кмет

Радостин Долчинков е калесван от БСП и от „Възраждане“, говори мълвата

 

 

Професорът от Бургаския свободен университет Радостин Долчинков ще се окаже, че е най-предпочитаният да бъде кандидат за кмет в града, ако се съди по слуховете обаче. Мълвата, която в последните дни активно подрежда опонентите на Димитър Николов, оформи широка коалиция около преподавателя в БСУ. Очаква се той да е предпочитано лице и от „Възраждане“, а и от някои граждански сдружения, като това на Иван Ненков – „Гражданско обединение за Бургас“.

В декана на Центъра по информатика и технически услуги са се загледали и от БСП. Самият той е член и е в ръководството на ПП МИР.

По предварителни данни Големият ден трябваше да е в понеделник, когато да стане ясно кой и как ще го издига за кандидат-кмет. После срещите бяха прехвърлени за вторник и пак не се състояха.

Самият Долчинков коментира: „Първоначални разговори с мен има водени от БСП, не отричам, но това е в самото начало. Нещата не са толкова прости, има си особености в уставите на партиите и не става така лесно да се направи коалиция. Трябва кандидатът да е независим, издигнат от инициативен комитет“.

Кога и дали ще се състоят очакваните срещи и самият професор не може да каже.

Ухажването на професора специално от страна на местното ръководство на столетницата не е преднамерен ход, се питат хора, които са вътре в политическия пасианс. Накрая да се излезе на местните избори без кандидат за кмет от страна на БСП, като елегантна услуга в полза на другите кандидати.

Преди време един от местните лидери бе казал, че тяхна чисто партийна кандидатура печели от 8 до 10% от гласуващите. Ако се видят резултатите от предходни избори на Долчинков и партията му и те не са много обнадеждаващи.

Що се отнася до ПП „Възраждане“, потърсихме Тодор Ангелов, за когото се чу, че е влязъл в редиците на партията. На въпрос ще издигне ли „Възраждане“ кандидатурата на проф. Долчинков за кмет и дали се очаква той да е четвърти в листата, отговорът бе лаконичен: „Не мога да ти потвърдя, но си близко“. За кое по-точно, не става ясно.

 


Анкета

За кой кандидат за кмет на Община Бургас ще гласувате?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Пеевски: Чрез „Лукойл“ се финансира войната! Това трябва да приключи!
  19.07.2023 14:26      

Не може една частна компания да притежава врата в държавната граница, поясни депутатът от