Четвъртък, 16 Nov 2023
    
Бургас

Жителите на Долно Езерово ще протестират

  17.08.2023 12:43  
Жителите на Долно Езерово  ще протестират

Мирен протест организират жителите на Долно Езерово на 22 август от 19:00 часа пред църква “Рождество Богородично” в квартала. Причините за недоволството на гражданите са няколко. Вече повече от година улиците са разкопани в следствие на подмяната на водната и канализационната мрежа, а хората все още нямат яснота дали същите ще бъдат възстановени изцяло или частично.

Според жителите на квартала проектът е компрометиран, лошо изпълнен и с вложени некачествени материали, а това може да доведе до аварии в последствие. Сезирани са президентът на Република България, кметът на Община Бургас, Министърът на МРРБ, изпълнителният директор на Български ВИК Холдинг ЕАД и директорът на ВиК ЕАД – Бургас.

Друг проблем, заради който хората ще излязат на протест, е лошото състояние на пътя, свързващ Централна градска част с квартала. Улица „Одрин“ е в окаяно състояние и не може да поеме големия трафик, който преминава по нея. През годините многократно е обещавано от местната власт, че пътят ще бъде реконструиран, но това така и не се е случило.

Ето ги и официалните искания на организаторите:

1. Извършване на проверка по изпълнението на ИНТЕГРИРАН ВОДЕН ПРОЕКТ за област Бургас, финансиран от ОП „Околна среда 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд относно качеството на работа и на вложените материали при изпълнението.

2. Изцяло изграждане на нова пътна настилка и тротоари на местата, на  които са извършвани ремонтни дейности при изпълнение на същия проект.

3. Изграждане на нов път между Бургас и кв. Долно Езерово - улица „Одрин“.

Ако не бъдат взети под внимание исканията на жителите на квартала предстоят още протести и сезиране на европейските институции.


Анкета

Мнения

Мнения Несебър
Кметът на Несебър за празника на града: С право можем да се гордеем с развитието и просперитета на града ни
  15.08.2023 13:32      

Днес отбелязваме един от най-големите  християнски празници – Успение на Пресвета Бого