Неделя, 19 Nov 2023
    
Спорт

„Черноморец“ посреща „Дунав“ след шестголов трилър с „Марица“

  20.08.2023 13:13  
„Черноморец“ посреща „Дунав“ след шестголов трилър с „Марица“

ВТОРА ЛИГА. „Акулите“ ще гонят задължителен успех

 

Георги РУСИНОВ

 

В неделя, от 18:00 часа, на стадион „Лазур“ „Черноморец“ ще посрещне във важен мач от шестия кръг на Втора лига отбора на „Дунав“ (Русе). „Акулите“ ще излязат за победа след като показаха в предните си мачове, че няма да са фаворит за отпадане с мъжката си игра. Освен с една загуба на старта на първенството от „Марек“ (Дупница), бургазлии записаха една победа и три равни в мачове с трудни съперници.

Последният зрелищен мач бе срещу „Марица“ (Пловдив). Под тепетата „акулите“ дори изтърваха победата, тъй като още в началото на мача Живко Петков си спечели дузпа, след като бе повален от стража на домакините. Ударът на нападателя обаче беше спасен от Илия Николов.

Последва мигновена реакция от пловдивчани, които откриха резултата в 4-ата минута след изпълнение на корнер, точен бе Ифеани Дейвид. „Черноморец“ изравни в 12-ата минута след като точен бе Тодор Чаворски, който не остави шанс на вратаря на домакините с удар от около 25 метра. Само четири минути по-късно бургазлии направиха пълен обрат, когато Живко Петков изведе Дани Иванов сам срещу стража, когото той финтира и му остана единствено да прати топката в опразнената врата.

Някогашният талант на „Левски“ Валери Домовчийски изравни резултата за пловдивчани малко преди края на полувремето. Капитанът на „Марица“ прати топката във вратата с удар от границата на наказателното поле. Домовчийски пък бе футболистът, който направи пълен обрат в полза на „Марица“ в 65-ата минута. След грешка в защитата на „Черноморец“, той стреля безпощадно под гредата на Димитър Тодоров от близко разстояние.

Крайният резултат 3:3 оформи Живко Петков с красив изстрел от около 25 метра.

Преди мача с русенци „Черноморец“ заема 11 място в класирането с актив от 6 точки. „Дунав“ са на 10 място с точка повече от бургазлии.

 


Анкета

Мнения