Петък, 29 Дек 2023
    
ИЗБОРИ 2023 Сунгурларе

ГЕРБ със сериозна заявка за кмет в Сунгурларе

  29.09.2023 14:46  
ГЕРБ със сериозна заявка за кмет в Сунгурларе

Дона МИТЕВА

Едрият земеделец Николай Киров влиза в надпреварата за кметския стол на Сунгурларе. Неговата кандидатура е издигната от ПП ГЕРБ. За никого не е тайна, че в последно време той бе във война с настоящия кмет д-р Георги Кенов, който за тези избори е издигнат от „Бъдеще за Родината“. А самият Кенов пък се оплакваше, че не се разбира добре с Общинския съвет и че от колективния орган спъват инициативите му.

Още по време на ритуала по даване начало на жътвата, който се извърши в нива на Николай Киров, даде непряка индикация за впускане в надпреварата пред наш репортер, макар да отговори на прекия въпрос по царски – че още не му е дошло времето.

Освен тези двамата в състезанието за любовта на народа се впускат още Живко Йорданов от „Възраждане“, Димитър Гавазов от ДПС, Гроздан Тодоров, Коалиция ПП/ДБ.

В ОИК Сунгурларе има регистриран и инициативен комитет за издигане кандидатурата на Христин Илиев Илиев за общински съветник. А също така и три комитета за издигане на кметове за Лозарево, Манолич и Подвис.

Най-оспорвана се очертава да е битката за кметството в село Съединение, където ще се състезават Ахмед Мюслюм от ДПС, Ферди Хюлми от ГЕРБ, Хамза Хамза от „БСП за България“ и Пламен Борисов от „Бъдеще за Родината“.


Анкета

Мнения

Мнения
Иван Алексиев: „Ние, кметовете, сме по-силни от държавата – защото ние сме държавата“
  28.09.2023 11:45      

ГЕРБ – Поморие залага за четвърти път на неговата кандидатура в предстоящия мес