Вторник, 02 Яну 2024
    
Спорт

Везенков в САЩ: Чувствам се страхотно, тук съм за своята мечта

  03.10.2023 12:05  
Везенков в САЩ: Чувствам се страхотно, тук съм за своята мечта

Чувствам се страхотно, всичко върви по план. Това заяви родният баскетболист Александър Везенков, който говори за първи път пред журналистите в САЩ по време на медийния ден в Националната баскетболна асоциация.

„Сакраменто Кингс" ме накара да го почувствам като моето второ семейство. Благодарен съм на организацията за приемствеността, както и на моето семейство, които са тук, за да ми помогнат. Нямам търпение всичко това да започне“, каза той.

„Всички се държат с мен страхотно. Питат ме как съм, как е семейството ми. Връзката е различна, трябва да го усетите, за да ме разберете. Това не може да се опише с думи. С всеки следващ ден се подобрявам. Очаквам това да се случи и с аклиматизацията ми в мачовете. Аз съм тук, за да преследвам моята мечта”, подчерта българинът.

„Всички виждат какво може "Сакраменто Кингс" с бързата си игра в нападение. Мисля, че предизвикателството ще бъде как ще изглеждаме в защита. Трябва този аспект от играта си да подобрим и същевременно да запазим стандартите си високи. НБА е ново предизвикателство за мен. Ще се нуждая от време да се приспособя към играта, имам още да уча за баскетбола тук, имам нужда да го почувствам. Ще се подобрявам всеки ден и работя за това“, каза още Везенков.

Той уточни, че в отбора всички са звезди, но и страхотни хора. "Всеки може да бъде суперзвезда, но не всеки може да бъде добър човек, каквито са моите съотборници. Те се интересуват от моето приспособяване и ми помагат. Готов съм на всичко и чакам своята възможност да се докажа и да помогна на отбора, когато той има нужда от мен“, коментира българският баскетболист.

Източник: БГНЕС


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Министър Радев с първи коментар на фона на протеста на енергетици и миньори
  30.09.2023 16:44      

Енергийният министър Румен Радев даде брифинг пред медиите по повод протеста на енергетици и минь