Понеделник, 01 Яну 2024
    
Бургас Култура

Изложбата „Текстилът е новата пластмаса“ избра Бургас за свой дом

  02.10.2023 10:56  
 Изложбата „Текстилът е новата пластмаса“ избра Бургас за свой дом

От 02 до 29 октомври в алеята пред КЦ „Морско казино“ в Морската градина, жителите и гостите на Бургас  могат да научат важна информация и любопитни данни за текстилната индустрия, нейните екологични влияния и ползите от повторната употреба на текстилни изделия чрез изложбата „Текстилът е новата пластмаса“.

Текстилът е наричан новата пластмаса, защото свръхпроизводството на дрехи и увеличаването на текстилните отпадъци в световен мащаб оказват негативно влияние върху околната среда наравно с пластмасата. Целта е да се покаже смисълът от промяна на навиците и на личния отпечатък на всеки като се дадат реални примери и цифри за екологични спестявания.

Изложбата представя факти и тенденции за текстилната индустрия и влиянието ѝ върху околната среда в глобален мащаб. В противовес на вредните въздействия от свръхпроизводството, потреблението и образуването на текстилни отпадъци са представени добрите примери в България. Членовете на БАКТ реализират дейности за удължаване живота на текстилните продукти, в унисон с концепцията за кръгова икономика. Приносът е представен с факти и данни за екологични спестявания. В основата на примерите са изчисления на база събрано количество и последващото му оползотворяване.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Министър Радев с първи коментар на фона на протеста на енергетици и миньори
  30.09.2023 16:44      

Енергийният министър Румен Радев даде брифинг пред медиите по повод протеста на енергетици и минь