Сряда, 03 Яну 2024
    
Общество Царево

Вандали съсипаха парково имущество по маршрута около село Младежко

  04.10.2023 15:18  
Вандали съсипаха парково имущество по маршрута около село Младежко

Вандали са нападнали и нашарили табелите около река Младежка, жалват се от ПП „Странджа“ и публикуват в социалната мрежа снимки.

След обход и инспекция на служителите на парка на територията на село Младежко по маршрут "Извори и пещери на река Младежка" -заслонът, пещерите, Кулата и Замъкът, са   установили грубо нарушаване на собствеността на парковата дирекция.

„Заслонът е станал жертва на "писатели".  Табелите поставени от ДПП "Странджа" и ДГС "Звездец"  също са изрисувани или разбити.

Парапетът към подхода за една от основните пещери почти изцяло е унищожен и преминаването е изключително рисково и опасно“, констатират от парка.

Служителите на дирекцията, съвместно в колеги от ДГС "Звездец" са започнали незабавно работа по възстановяването на парапетите и мостчетата, подмяна на табели, почистване на боклуци.

Те отправят за пореден път апел към посетителите, гости на парк "Странджа" : „Молим ВИ - пазете гората и горското имущество ! Пазете чистота !  Природата е дом за всеки един от нас!“


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Министър Радев с първи коментар на фона на протеста на енергетици и миньори
  30.09.2023 16:44      

Енергийният министър Румен Радев даде брифинг пред медиите по повод протеста на енергетици и минь