Сряда, 03 Яну 2024
    
ИЗБОРИ 2023 Мнения

Карадайъ в Руен: Време е да загърбим разделението и антагонизма

  04.10.2023 17:43  
 Карадайъ в Руен: Време е да загърбим разделението и антагонизма

Няма просперитет в разделено общество

Георги Русинов

 

Близо 14 000 гласа  за ДПС поиска лидерът на движението Мустафа Карадайъ от община Руен на местния вот.

В 26 населени места на общината ДПС няма опозиция и  са издигнати кандидат кметове само от партията.

"Вие трябва да направите така, че хората да излязат да гласуват, но освен за Вас и за общински съветници", призова той.

Целта, която си поставя ДПС е пълно мнозинство в Общинския съвет от 25 съветници.

За Сунгурларе той постави цел от 3 570 гласа. 

Това се отнася и за Сунгурларе. Там гласуват 6 хиляди 57 избиратели, и за вас  ще гласуват около 3 570 плюс 57,  каза още той.

„Време е да загърбим противопоставянето и разделението, антагонизма. Време е различните политически сили да се конкурират в решаване проблемите на  хората. Това е важна част от тази кампания. След тези избори трябва да имаме такъв резултат навсякъде, че да имаме претенции за участие в централната власт“, набеляза ходовете на ДПС Карадайъ.

„Предстои ротация след местните избори,  ще има препозициониране на партиите. И затова Ви умолявам, всеки избирател да излезе и да гласува, защото всеки глас ще даде тежест на ДПС на централно ниво, за да имаме възможността за претенции за пряко участие в  централната изпълнителна власт“, заяви той.

В речта си той наблегна на това, че на ДПС продължава да се крепи в момента управлението на държавата.

"Длъжен съм да кажа още нещо, което ни отличава от другите партии. Голяма част от тях се появяват в името на властта, тя се превръща в самоцел и след като участват във властта изчезват. Това става в последните 33 години. ДПС обаче действа по-различно. То е стабилно в центъра . Партия на която всички разчитат за стабилността и сигурността в държавата,  за да могат да правят политика на основата на омразата, на противопоставяне и разделение. Някои от тях така се създават и изчезват. Случва се така, че ДПС има и такива които са се създали с анти-дпс риторика да ги подкрепяме и държим дори на власт в името на стабилността на държавата. Нужно е да видим само сегашната власт как е конструирана. Едни партии, които правиха предизборна кампания основана на агресията, чрез използване структурите на  държавната власт, се докопаха до властта. Партии, които  правиха кампании на антагонизъм помежду си. Мъдрият избирател ги застави да бъдат в съюз. Те направиха така че понятието коалиция го натовариха с най-негативните оценки и го превърнаха в нарицателно и сегашният съюз се чудят как да го наричат. Но кой за каквото да говори, това си е властова коалиция и по 5 -7 пъти на ден се карат. ДПС прави така, че да  има мнозинство в парламента, и да има стабилност, а не в  края на годината да приемат общините бюджети, а от сега да се правят тези за следващата година. Да има предвидимост в политиката, по-далечен хоризонт. А не да ходим на предсрочни парламентарни избори и то в среда на агресия от опонентите с противопоставяме. Няма просперитет в разделено общество.“, завърши речта си лидерът на ДПС.

 

 


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Министър Радев с първи коментар на фона на протеста на енергетици и миньори
  30.09.2023 16:44      

Енергийният министър Румен Радев даде брифинг пред медиите по повод протеста на енергетици и минь