Петък, 01 Мар 2024
    
Бургас

Община Бургас: Чакаме областния управител за прехвърляне на велоалеята за Сарафово към нас

  30.11.2023 11:55  
Община Бургас: Чакаме областния управител за прехвърляне на велоалеята за Сарафово към нас

Георги РУСИНОВ

 

Община Бургас чака областния управител Пламен Янев за задействане на процедурата по прехвърляне на велоалеята за Сарафово. Това стана ясно от думите на заместник-кмета инж. Чанка Коралска в заседанието на Общински съвет – Бургас.

Тъй като Тодор Иванов от ИТН зададе въпрос дали не може да се вземат някакви спешни мерки и по този казус, от администрацията отговориха, че всичко е в ръцете на държавата.

„За първи път откакто съм в община ми се случва година и половина проблем свързан с аварийна дейност да не може да се разреши по най-бързия начин и да се вземат мерки, а се извършва постоянна координация между държава и община. Още в началото се свика една комисия, дойдоха от „Геозащита“ и казаха, че няма никакви признаци на аварийност и затова областния управите да подадял към комисията по бедствия и аварии, за да се чака за средства някой ден. Времето минаваше, морската вода продължи да руши алеята. Г-н Николов внесе една докладна, ние отделихме средства от общината, за да направим едно спешно проектиране. Този проект го внесохме и в Областна управа, и в МРРБ. За голямо наше учудване получихме от областния управител отговор, че никой не ни е възлагал да проектираме, защото това са държавни имоти и затова не можем да получим и финансиране. Ние не сме държали да са за нас средствата, можеше държавата да ползва проектирането, което направихме и да заложи средства за ремонт. В последното си писмо областния управител предлага тези имоти да станат общинска собственост. Ние изразихме, че нямаме нищо против, но продължаваме да чакаме“, обясни инж. Коралска.

Кметът Димитър Николов посочи, че всичкото това бавене от страна на държавата оскъпява допълнително бъдещият ремонт.


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски за Денков: Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора
  29.11.2023 09:44      

Той призова премиера да публикува своя личен телефон на сайта на правителството